Εκδρομή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Εκδρομή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Εκδρομή στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Την  Παρασκευή 7/6/2019 η πρωινή ομάδα του προγράμματος πρώιμης παρέμβασης «Αλφαβητάρι» με την ευγενική χορηγία του «Αττικού Ζωολογικού Πάρκου» πραγματοποίησε εκδρομή στο χώρο αυτό, για δεύτερη χρονιά. Οι 7 μαθητές  μας ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής με τα σακίδια τους από την Ανθούπολη, μπήκαν στο πούλμαν με μεγάλη χαρά και έφτασαν στα Σπάτα μετά από 40 λεπτά περίπου. Μπαίνοντας στο χώρο, ακολουθήσαμε τις διάφορες διαδρομές του θεματικού πάρκου, είδαμε και ακούσαμε σχεδόν όλα τα ζώα και θαυμάσαμε τη ζωντανή βλάστηση, περπατώντας για 1 1/2  ώρα περίπου ανάμεσα στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια. Εντυπωσιαστήκαμε που είδαμε από κοντά τις μεγάλες καμηλοπαρδάλεις, τις τίγρεις , τις λεοπαρδάλεις και τις αρκούδες!

Παρατηρήσαμε τα μοναδικά πουλιά και τα ονομάσαμε, μπήκαμε στη φάρμα και χαιρετήσαμε τις αγελάδες και τα αλογάκια, ενθουσιαστήκαμε με τα λαγουδάκια και καταλήξαμε στην παιδική χαρά για τρέξιμο και παιχνίδι. Εκεί μας έκανε παρέα ένα παγώνι, που κινούταν ανάμεσα μας δείχνοντας την υπέροχη ουρά του!  Στη συνέχεια, κάναμε ένα διάλειμμα για κολατσιό στα τραπέζια του  πικ-νικ και στο τέλος της επίσκεψης πήγαμε στο χώρο των θαλάσσιων θηλαστικών και είδαμε τα ρινοδέλφινα να κάνουν απίστευτες βουτιές και να αλληλεπιδρούν με τους εκπαιδευτές τους και το κοινό. Ήταν μία μοναδική εμπειρία και τα παιδιά έδειχναν τον ενθουσιασμό τους καθ’όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Η επίσκεψη μας στο Αττικό Πάρκο ήταν μια πολύτιμη εκπαιδευτική διαδικασία για το πρόγραμμά μας και είμαστε πολύ ευγνώμονες για τη φιλοξενία καθώς μας δόθηκε η δυνατότητα:

  • να γενικευτούν πρότυπα συμπεριφοράς και επικοινωνίας στα οποία εκπαιδεύονται οι μαθητές μας σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.
  • να τους δοθεί η ευκαιρία να σχολιάσουν και να αλληλεπιδράσουν.
  • να ανταποκριθούν σε πιο σύνθετες οδηγίες και να επιδείξουν ανοχή σε αλλαγές ρουτίνας και προγράμματος.
  • να εξοικειωθούν με το πούλμαν και τις διαφορετικές μετακινήσεις.
  • να εμπλουτιστούν οι εμπειρίες τους, να μοιραστούν με τους φίλους τους, να επιδείξουν δεξιότητες από κοινού προσοχής.
  • να παίξουν και να διασκεδάσουν!


Ενημέρωση για Covid-19