Επίσκεψη στο “Κέντρο της Γης”

Επίσκεψη στο “Κέντρο της Γης”

Επίσκεψη στο “Κέντρο της Γης”

To Σάββατο 29 Ιουνίου οι ομάδες κοινωνικής επικοινωνίας και κοινωνικών δεξιοτήτων του κέντρου μας φιλοξενήθηκαν στο χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Κέντρο της Γης».

Πρόκειται για ένα πρότυπο πάρκο ανοιχτής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης εντός του ιστορικού αγροκτήματος «Αμπελώνες Πύργου Βασιλίσσης». Για μιάμιση ώρα, με τη βοήθεια της οινολόγου- ξεναγού περιπλανηθήκαμε στην καταπράσινη διαδρομή ενός χιλιομέτρου που περνά από διάφορους σταθμούς. Θαυμάσαμε τις μουριές και τις αιωνόβιες ελιές, είδαμε τις βιολογικές καλλιέργειες των βοτάνων, το θαυμάσιο αμπελώνα και αργότερα μπήκαμε στο οινοποιείο και μάθαμε αναλυτικά για τη διαδικασία παραγωγής κρασιού και εμφιάλωσής του. Στη συνέχεια, μπήκαμε στους στάβλους και χαϊδέψαμε τα άλογα – αθλητές και ρωτήσαμε πολλά για τη φροντίδα και την εκγύμνασή τους.

Στο τέλος της επίσκεψής μας, μπήκαμε μέσα στον Πύργο, μάθαμε πολλά για τη βασίλισσα Αμαλία και τη ζωή της στο αγρόκτημα και πατήσαμε ξυπόλητοι στο ξύλινο πάτωμα. Βγαίνοντας, καθίσαμε για λίγη ώρα στα μαρμάρινα παγκάκια και ακούγοντας τους παπαγάλους γράψαμε και ανταλλάξαμε λευκά μπλουζάκια με ευχές για «Καλό Καλοκαίρι». Ήταν μοναδική δράση για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς στις ομάδες – Αλφαβητάρι!Ενημέρωση για Covid-19