Θεανώ Τούμπα

Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός και MSc Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση

Θεανώ Τούμπα

Απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών) κάτοχος Master of Science στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας).

 

Απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας), της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, ακολούθησε το χώρο της Ειδικής Αγωγής κάνοντας εκπαίδευση στην Ψυχογλωσσολογική μέθοδο, προσέγγιση την οποία σε συνδυασμό με άλλες πρακτικές, εφαρμόζει μέχρι σήμερα.

 

Απέκτησε πρακτική εμπειρία σε καταξιωμένες εταιρείες στον χώρο της ψυχικής υγείας, δίπλα σε αξιόλογους και καταρτισμένους συνεργάτες και εν συνεχεία προχώρησε σε διετή μετεκπαίδευση (Master of Science) του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης,(Πανεπιστήμιο Αθηνών) στο αντικείμενο της Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής (Εκπαίδευση Ενηλίκων, Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση), το οποίο ολοκλήρωσε με Άριστα (10).

 

Έχει συνεργαστεί με σχολεία (Αρσάκειο-Τοσίτσειο Εκάλης), εκπαιδευτικούς (γενικής & ειδικής αγωγής), δημοτικά πολυιατρεία και εταιρείες στον χώρο της ψυχικής υγείας, γεγονός που έχει ενισχύσει το ερευνητικό της έργο, γύρω από το θέμα ‘Αξιοποίησης των Μαθησιακών Διαφορών’ και τα Πεδία Δράσης Πολιτισμικής Ένταξης παιδιών, προερχόμενα  από διαφορετικό υπόβαθρο και Κουλτούρα’.

 

Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ειδικών Παιδαγωγών και από το 2002 μέχρι σήμερα ασχολείται με την δημοκρατική εκπαίδευση παιδιών με Μαθησιακές Διαφορές, προσεγγίζοντας το κάθε παιδί ως ξεχωριστή οντότητα. Αναπόσπαστο κομμάτι αποτελεί  η  Συμβουλευτική γονέων, με απώτερο  πάντα στόχο την ανάδειξη των ικανοτήτων  του παιδιού.

 

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων με θέμα τη  Δυσλεξία, την ΔΕΠΥ και τις διαταραχές σχολικών ικανοτήτων, ενώ συμμετείχε σε διαλέξεις στα πλαίσια συνεργασίας με το δημοτικό πολυιατρείο Παπάγου-Χολαργού.

 

Μιλά Αγγλικά και Ιταλικά, αρθρογραφεί σε διαδικτυακά επιστημονικά περιοδικά ενώ καταπιάνεται με δραματουργική ανάλυση θεατρικών έργων με στόχο  την εφαρμογή τους στην εκπαιδευτική πράξη.

Ενημέρωση για Covid-19