Έναρξη Καλοκαιρινών διακοπών σε διάφορα μέρη του κόσμου

Έναρξη Καλοκαιρινών διακοπών σε διάφορα μέρη του κόσμου

Το Καλοκαίρι έφτασε και τα σχολεία έκλεισαν ! Τα παιδιά είναι επιτέλους έτοιμα να απολαύουν ξεγνοιασιά και παιχνίδι! Στην Ελλάδα τα σχολεία κλείνουν μέσα Ιουνίου. Άραγε συμβαίνει το ίδιο και σε άλλες χώρες ;
Αργεντινή
Στην Αργεντινή, οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν στα μέσα Δεκεμβρίου και διαρκούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου. Στο Νότιο Ημισφαίριο, αυτοί είναι στην πραγματικότητα οι πιο ζεστοί μήνες του έτους! Έτσι, παρόλο που είναι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι το καλοκαιρινό τους διάλειμμα! Οι ενήλικες συνήθως παίρνουν άδεια τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, οπότε ολόκληρη η οικογένεια οργανώνεται και κατευθύνεται προς τις όμορφες παραλίες της χώρας.
Ινδία
Ανάλογα με την περιοχή στην οποία ζουν, τα παιδιά στην Ινδία ξεκινούν τις διακοπές τους μεταξύ του Μαρτίου και του Μαΐου και ξανά ξεκινούν το σχολείο από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο. Μια μοναδική περιοχή είναι η κοιλάδα του Κασμίρ στα βόρεια, όπου το καλοκαιρινό διάλειμμα διαρκεί μόνο δέκα ημέρες! Στις διακοπές τα παιδιά επιλέγουν να κάνουν αθλήματα, όπως κολύμπι, που μπορεί να μην έχουν χρόνο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Η επίσκεψη σε οικογένεια πρόσωπα που μπορεί να μην βλέπουν συχνά, είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή. Φυσικά, η παρακολούθηση τηλεόρασης είναι επίσης αγαπημένη ασχολία για πολλά παιδιά!
Αγγλία
Στην Αγγλία, το καλοκαιρινό διάλειμμα ξεκινά στα μέσα Ιουλίου και τελειώνει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα παιδιά έχουν μόνο έξι εβδομάδες ξεκούρασης! Πηγαίνουν οικογενειακές διακοπές έξω από την πόλη ή την χώρα. Επιλέγουν αρκετά συχνά να παρευρεθούν σε φεστιβάλ μουσικής ή θεάτρου, ή αποφασίζουν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε κατασκηνώσεις!
Ιαπωνία
Η σχολική χρονιά στην Ιαπωνία δεν ξεκινά τον Σεπτέμβριο, αλλά τον Απρίλιο. Έτσι, οι καλοκαιρινές διακοπές που αρχίζουν από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου, δεν σηματοδοτούν το τέλος της σχολικής χρονιάς, αλλά ένα ωραίο διάλειμμα κατά τη διάρκεια του σχολείου. Επειδή οι διακοπές πραγματοποιούνται μεταξύ εξαμήνου, στα παιδιά δίνεται εργασία στο σπίτι κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Η εργασία στο σπίτι μπορεί να περιλαμβάνει είτε μαθησιακές ασκήσεις ή διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως καταγραφή της ανάπτυξης ενός φυτού.

Κολομβία
Στην Κολομβία, τα σχολεία επιλέγουν να κλείσουν δύο διαφορετικές ημερομηνίες, οι οποίες καθορίζονται από το ισημερινό κλίμα της χώρας. Τα δημόσια σχολεία και τα περισσότερα ιδιωτικά κλείνουν από τον Ιούνιο έως τον Ιούλιο, ενώ κάποια ιδιωτικά αποφασίζουν να κλείσουν από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο, έχοντας όμως ένα επιπλέον διάλλειμα διακοπών μέχρι το τέλος του χρόνου.
Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως είναι η Ελβετία, η Ιταλία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινάνε από τα μέσα Ιουνίου και διαρκούν έως τον Σεπτέμβρη.

ΠΗΓΗ : https://www.cbc.ca/kidscbc2/the-feed/is-summer-vacation-the-same-around-the-worldΕνημέρωση για Covid-19