Αθηνά Βορεάκου

Παιδαγωγός

Αθηνά Βορεάκου

H Αθηνά Βορεάκου είναι παιδαγωγός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με κατεύθυνση Ψυχολογίας παιδιών και εφήβων από το 2011.Στα πλαίσια  της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών και στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών.

 

Τα τελευταία οχτώ χρόνια ασχολείται με την οργάνωση μελέτης παιδιών με εκπαιδευτικές δυσκολίες στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο κέντρο εργάζεται με ομάδες παιδιών και εφήβων και με  ατομικές συνεδρίες ειδικής μάθησης. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε προγράμματα κατασκηνώσεων (“Αναγέννηση”), σε νεοσύστατο διαδικτυακό φροντιστήριο (“Lexigram”) και έχει εργαστεί σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης αναλαμβάνοντας τα φιλολογικά μαθήματα. ‘Εχει συμμετοχές παρακολούθησης σε συνέδρια και ημερίδες επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον  της στις μαθησιακές δυσκολίες και στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

 

Παρακολούθησε την  Εικονογραφική Μέθοδος “Μαυρομμάτη” και εξειδικεύτηκε σε παιδιά με δυσκολίες στην ορθογραφία και την απομνημόνευση. Η εκπαίδευση της συνεχίστηκε με επιμορφωτικό σεμινάριο τριακοσίων εκπαιδευτικών ωρών με θέμα “Φιλοσοφία και Γλώσσα”  και συμμετέχει σε ομαδικούς εποπτικούς κύκλους.

 

Ενημέρωση για Covid-19